Sista bloggen för i år...

Ibland blir året långt ifrån vad man tänkt...
Hade väl inga speciella förväntningar på detta år men några riktigt stora överaskningar blev det:

Jag blev husägare.

Oskar blev storebror.

Jag mötte en stor kärlek och förlorade den.

Ömsom vin ömsom vatten...så är livet! Vissa erfarenheter smärtar mycket i stunden men ger förhoppningsvis vackra minnen och visdom. Åtminstone ser jag det så. 

Hur har julen varit då?
Jo, tomten var snäll och kom med ett Nintendo Wii till mig och Oskar så jag lider av tennisarmbåge och bowlingknä. För den som inte vet vad denna modernitet går ut på kan jag förklara det lite kort som ett tv-spel där man står upp och med en fjärrkontroll i handen styr vad gubben på tv gör. T ex hur han ska boxa motståndaren i ringen, skruva bowlingklotet eller slå en backhand i tennis. Man måste alltså GÖRA med fj'rrkontrollen som man skulle gjort med racketet eller bowlingklotet. Ooooh så roligt det är! Speciellt när jag lyckades sänka min Wii-ålder från 70 till 27 år. Där 20 år är den lägsta ålder man kan nå i spelet...

Nu har jag ju inte bara stått framför tv'n och gjort "homeruns" och "strikes". Jag har faktiskt tagit många långa promenader och hunnit med några danser. Åkte helt själv upp till Östersund och dansade till Jannez. Fast det blev en kväll där ovansidorna på foten tog mer stryk än fotsulorna. Det var ALLDELES för mycket folk på dansen! Men jag fick dansa med några av mina favoritjämtar: 
Erik (den stolta och nyblivna pappan), 
Birger (den alltid lika glada), 
Lars (som jag tycker om trots att han ogillar Zlips) och 
Göran (slå upp ordet "gentleman" i en ordbok så hittar du en bild av honom där!)

Dagen efter gjorde jag ett besök i Kläppe hos min underbara vän Kerstin. Hade inte träffat henne sedan mars och det var så roligt att få höra hennes varma skratt och glada röst igen. Som vanligt blev jag utfodrad och omhändertagen till 100%. Kerstin och jag är övertygade om att vi är släkt på andligt vis för hur kan man annars förklara att man känner så starkt för en annan människa från första sekunden man träffas? Lite sur var hon nog för att jag inte hade Oskar med mig så jag lovade att vi skulle komma på besök på sportlovet. Längtar redan!

Sen har jag hunnit umgås med några 08:or också. Marie och jag gjorde ett besök på Kramm på juldagen (Jisses, vad Kramforsborna super när de är ute på lokal...skönt att jag kan vara helt nykter och ändå ha lika kul!), Petra kom förbi och testade Wii-spelet och det fick Volker också göra. Magnus kom före julafton så han klarade sig undan Wii-febern.

Så vad väntar för festligheter på årets sista dag då? Som vanligt har jag inte riktigt bestämt mig än...Herregud, det är ju mer än ett dygn kvar till tolvslaget! Men det lutar åt att jag åker ner till Casinot i Sundsvall dansar till Blender...
Oavsett var jag befinner mig så kommer jag att tänka på alla er som förgyllt mitt 2008!
Tack allihopa!



Guldklimpar i vardagen

Tänk vad enkla saker kan göra en glad!
Bjöd idag en av mina elevgrupper på fika för att de nått ett gemensamt mål. Slängde ihop en chokladbollskaka igår kväll på 20 minuter. (Chokladbollssmet nertryckt i en form med smält blockchoklad och kokosflinger ovanpå.) En av eleverna som oftast är VÄLDIGT negativ till det mesta blev helt överväldigad: "Det här var det godaste jag ätit i hela mitt liv!"
När jag lovade att det var superenkelt att göra trodde han mig nästan inte. Han såg mycket skeptisk ut när jag sa att det bara var chokladbollssmet och vanlig blockchoklad.  Att höra den killen tacka flera gånger var helt klart värt att han lektionen efter var hög som ett hus på socker! Skratt! Vad det är underbart att vara lärare!

(Nu är betygen satta som ni förstår...)

 
Bara att platta till istället för att stå å rulla....å så på med smält choklad...

Luciamorgon

Sista Luciamorgonen innan jag går i pension kommer ni att kunna läsa i tidningarna om en märklig drukningsolycka på den skola jag jobbar då. Jag kommer nämligen att dränka alla elever i samlingssalen den morgonen med mina tårar som forsar pga den rörda sinnesstämning jag kommer att befinna mig i. Det blir verkligen värre och värre för varje år det här med lättrördheten. I morse satt jag och bet mig i läppen, skakade och rös om vartannat när årets Luciatåg framförde den ena vackra julsången efter den andra. Tänk att det finns elever med så vackra sångröster på MIN skola! Idolfinalisterna - släng er i väggen!

Kanske har sömnbristen något med närheten till tårarna denna dag. Sov nämligen bara 3 timmar, varav en i bilen på väg hem från Sundsvall kl 02.00. Men det var värt de första tjugo minuternas kamp mot tröttheten när klockan ringde i morse och varenda gäspning under denna dag. Vilken fantastisk danskväll! Åkte ner till Sannex spelning på Aveny med väldigt låga förväntningar. När jag dansade till Sannex i somras och kunde jag konstatera att det var ett riktigt härligt band med mycket spelglädje och många toppenlåtar på reportoaren. Dessvärre är danspubliken väldigt kräsen så de brukar inte masa sig iväg till Aveny för "mindre kända band". Dessutom var det julbordskväll och det brukar locka ut "kavajerna" dvs medelålders konferensmän som efter för många öl i baren tror att de är John Travolta och äger dansgolvet.

Så oddsen för en bra danskväll var mycket små... Trots det kunde jag bara hålla med min vän Volker som i ett mess igår konstaterade att dansabstinensen var för stor och att han bara MÅSTE åka. Vi packade in oss i bilen vid halv nio då dansen började så sent som 22.00 pga av julshowen innan. I ett vackert och ymnigt snöfall tog vi oss ner till Sundsvall och funderade om vi verkligen är riktigt kloka som gav oss iväg på detta äventyr.

Väl framme visade det sig att det var ett lyckokast! Massor av dansvänner hade haft samma känsla som vi och kvällen blev mycket lyckad. Klarade mig dessutom undan att bli uppbjuden av de "kavajerna" även om deras framfart på dansgolvet krävde full koncentration av mina danskavaljerer som måste kryssa sig förbi dessa män som blandat ihop dans med bowling.

Tyvärr var det ett råddjur som gjorde ett liknande misstag när vi var på väg hem och sprang ut framför Volkers bil... Men vi och bilen klarade sig. Råddjuret befinner sig nog tyvärr i de sälla betesmarkerna...


Katazzzztrof!!!

Larz-Kristerz tänker slakta en av mina absoluta favoritlåtar nu på lördag: Gun's n' Roses' "Sweet Child Of Mine.
Fyyyy för den....
Detta är värre än de fulla julbordsgubbar som kommer att knuffa omkring mig på dansgolvet på Aveny ikväll!
Znälla, Larz-Kristerzzz zkona mig!

Lyssna på orginalet här:

http://se.youtube.com/watch?v=P-AYAv0IoWI

Betygsångest!

Just nu vill jag inte vara lärare. Nästan alla dagar under skolåret tycker jag att läraryrket är ett fantastiskt spännande och utmanande jobb som ger mig otroligt mycket tillbaka. Jag får skratta varje dag, får känna glädjen över att vara med i processen när barn blir vuxna och jag känner stolthet när mina elever lämnar min lektion med nya kunskaper.

Nu är det ju så att en del människor inte lär sig lika lätt som andra. En del har problem som dyslexi eller låg begåvning, språkproblem eller diagnoser som ADHD eller minnesproblematik. Eller ännu värre; de elever som lever i stora sociala problem och aldrig har stöd eller hjälp hemifrån. Många av dessa elever är väldigt ambitiösa och sliter verkligen för att jämt göra sitt bästa. Trots det räcker deras kunskaper inte till för att få det efterlängtade G:et (godkänt). Att vara den som ansvarar för dessa elevers inlärning, se deras eviga slit och ändå måsta vara den som skriver in ett IG i betyget känns fördjävligt. Jag kan helt enkelt inte uttrycka det på något annat sätt. Det är bara så vidrigt att jag just nu hatar mitt jobb...




Ett hjärta för alla mina underbara elever


Löjligt besviken!

...var jag efter lördagens Dansbandskamp. Ringde MÅNGA gånger och röstade med nervöst svettiga händer på favoritbandet Zlips som framförde båda sina låtar med bravur, fick jublande beröm från juryn...men inte gick vidare....

Denna tävling hade kunnat lyfta fram de moderna dansbanden i rampljuset, tvättat bort töntstämpeln och visat vilka fantastiskt duktiga musiker och sångare/sångerskor vi har uppe på dansbandsscenerna. Istället har det blivit ett pajaseri utan like. Larz-Kristerz verkar vara ett jättehärligt partyband som säkert skulle kunna roa mången kroggäst men inte får de några seriösa dansare att knyta på sig dansskorna... Scotts må vara ett band på uppgång och de har en karismatisk sångare som får både tanter och småflickor att rodna av upphetsning men om de blundat i lördags hade nog inte ens de kunnat påstå att Svärmors-Henrik hade en chans mot Zlips' och Shake's underbara sångerskor. Scotts bleka variant av "It must have been love" går ju inte ens att jämföra med Melissas "Rehab" och Christines "Mercy".
Får trösta mig med att den 18 december kan jag dansa till Shake på Aveny och den 20 till Zlips på Hudik FH. Hoppas då få rocka loss till Zlipsarnas "Vad har du under blusen Rut?" som de lyckats para med AC/DC riff. Slå det om ni kan Larz-Kristerz!

 ...t o m Tomten grät!

Bilder från dans!

Här bjuder jag på några bilder tagna av en av mina danskompisar, Folke. De tog i november uppe på ersboda Folkets Hus i Umeå. Mina tidigare nämnda favoriter spelade; Zlips. Den övre bilden är ett unikum...jag SITTER en dans!!! Det var en fredagkväll å jag var extremt trött... Kolla in den beundrande blicken! *garv*


Titta och lyssna på Dansbandskampen nu på lördag, den 6 december, då Zlips tävlar. Ring in å rösta!!!
Titta in på denna sida och läs vad Zlips sångerska Melissa har att säga inför lördagens tävling.

http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=98256&a=1333460&lid=puff_1333431&lpos=extra_0


Svettig, trött och adrenalinstinn!

Adventstid

Vad mysigt det var att få plocka fram adventspyntet, ljustakarna och lite röda dukar och glöggmuggar!
Julgardinerna jag hade i lägenheten passade inte riktigt i mitt hus fönster så de är upphängda lite provisoriskt till vidare. Men julstämning blev det efter att fyrverkerierna på syltsöndagen blivit uppskjutna från Babelsberg enligt tradition och första ljuset blev tänt i adventsstaken. Avnjöt på söndagkvällen glögg, vörtbröd med leverpastej och rödbetssallad. Å så naturligtvis pepparkakor med ädelost!

Idag höjdes julstämningen några snäpp till då skolan hade jultema med julpyssel, jullekar, ljusstöpning, julgodis- och pepparkaksbakande. Själv var jag stationerad på hemkunskapen och basade över pepparkaksbagarna som skötte sig utmärkt. Trots att allt flöt på bra så är jag ändå helt slut i huvudet efter en sån här dag. Ska nu släpa mig bort till Bollstahallen och simma några längder på min friskvårdstimme.

P.S. Dansen i  Härnösand var välbesökt....inte av många personer men av några få men ypperligt duktiga dansare. Kvällen blev jättetrevlig trots att "surblötvädre" drog ner humöret lite. Kvällens höjdare var att jag åkte med Carina. Vi har inte varit på samma dans sedan i somras och eftersom hon varit min allra trognaste danskompis har jag saknat henne under hösten. Måste även berömma sångerskan i Nova som tackade ja till en dans med min lille "storebror" Anders. Damen klättrade ner från scenen med den trådlösa micken i handen och sjöng två låtar medan hon dansade med honom! Tjusigt!

RSS 2.0