I dansvalet och kvalet en underbar fredag!

Sitter här i arbetsrummet och tittar ut genom fönstret på det fantastiska vintervädret!
Snön är gnistrande vit med långablå skuggor och solen skiner vinterblek från en isblå himmel. Tyvärr hinner det väl bli mörkt innan jag slipper ut härifrån idag. Långfredag med konferens till klockan 15.30...men sedan är det ÄNTLIGEN helg. Hoppas på sovmorgon både lördag och söndag och dans på lördagkväll. Lite nervös över hur det ska bli  med dansen då ingen nappat på att åka upp till Östersund för att dansa med Zlips. Kanske får det bli dans till Nova, okänt band för mig, i Härnösand istället. Nåväl, huvudsaken jag får svänga mina lurviga med några dansanta kavaljerer. På söndag ska jag i alla fall julpynta och ha glöggpremiär!

Trevlig första advent på er alla!




Mitt absoluta favoritdansband!
Zlips!
Som jag kanske måste svika i helgen för....




...ett band som inte imponerad i dansbandskampen...

Studiebesök i grannstaden

I morse vaknade jag med en känsla av att jag borde gjort nått som jag inte gjorde igår. Lullade ju omkring i migrändimma igår så det kändes som en ganska befogad känsla. Mycket riktigt, det visade sig att jag glömt att checka med mina arbetskompisar vilken tid vi skulle åka på vårt inplanerade studiebesök på Körningsskolan i Härnösand. Stressade lite mer än vanligt för att komma till skolan till klockan halv åtta istället för strax före åtta som jag brukar. Väl där kommer jag på att ingen av de kollegor jag skulle åka med bor i Bollstabruk utan åker naturligtvis från Kramfors där vi skulle hyra minibuss. HJÄLP! Tänk om det var halv åtta från Kramfors vi skulle åka! Kastade mig på telefonen och fick lugnande besked om att det var avfärd först klockan halv nio. Puh! 

Irriterat mumlande vandrade jag hemåt igen...så klantigt att missa en timmes sovmorgon! Som tur var blev dagen lyckad trots detta lilla hjärnsläpp. Vi blev mycket väl bemötta av Körningsskolans personal som berättade om hur deras arbetslagsarbete fungerade. Helt plötsligt kändes det som att det skulle vara lätt som en plätt att bilda liknande arbetslag på vår skola. Så kanske går den drömmen i uppfyllelse under nästa läsår!

Efter det givande besöket åt vi en thailändsk buffé som var jättegod och hann springa in på en outletbutik så att jag hann korpa åt mig ett par nya överdragsbyxor för 100 kronor. Det lär prassla ordentligt om mig när jag promenerar i dem i vinterkylan. Men vaddå?! Det var ju billigt!

* * * Migrän * * *

Vaknade arla denna morgon av ett bombanfall som skulle fått Al Qaida att bli gröna av avund. Bombningarnas mål var min arma hjärna. Migrän, troligen utlöst av för dåligt vätskeintag, stress och för få timmar av sömn de senaste nätterna. Tog snabbt några tabletter och ställde om klockan. Sov ett par timmar till och ringde sedan och sjukanmälde mig de första två lektionerna. När jag fått sova till klockan halv nio hade värken dämpat sig till ett något mildare åskmuller och spännbandet runt huvudet hade skruvats upp några varv. Lite groggy masade jag mig iväg till skolan och mina kära elever som förstås inte blev glada av att se mig. "Var inte du sjuk idag? Får vi inte inställt i eftermiddag nu då?" Tja, skadeglädjen ska ju vara den enda sanna glädjen! :-)

Tröstar mig även med en bild från mitt paradis här på jorden: Skuleskogens nationalpark!

Tröstar mig denna eländiga dag med en bild från mitt smultronställe nummer ett här i världen: Skuleskogens nationalpark!

Häftigt! :-)

Blev överlycklig när jag såg att jag redan hade haft två besök! Å Niklas, vad kul att du hittat mig trots att jag inte ens talat om att jag fanns här! Allt bra med mig men jag saknar dig på dansgolvet. Hoppas du har tid med en danskväll när du kommer hem över jul!

Å ja, Sursocka, vad ska man säga...jag vill inte tro att jag har kollegor som antastar tonåringar på lektionstid samtidigt vill jag tro på ungdomarna när de kommer med så grova anklagelser. Skitsvårt att ta ställning till det där. Man får ju hoppas att de som dömt verkligen är säkra på sin sak...

Nu ska jag kila iväg och ha lektion med några alldeles otroligt trevliga elever! Återkommer...


Tja, så föll jag dit då...

Eftersom så många andra verkar tycka det är så skoj att blogga insåg jag till slut att jag borde prova jag med. Dumt att förkasta nått som jag inte ens provat...

Vad ska bloggen handla om då?

Den kommer åtminstone i början att bli ungefär som en dagbok där jag skriver om vad som händer i mitt liv, på jobbet, på dansgolvet och i mitt huvud.

Lite om hur det är att vara ensamstående, adoptivmamma och husägare.

Dessutom lär det bli en hel del foton på blommor och natur eftersom det är så min kreativa sida yttrar sig. Att ta ett foto som på ögonblicket blir precis så vackert som jag vill ha det  tilltalar mig mycket. Trots att jag helst av allt skulle vilja skapa mina bilder med akvarellfärg och pensel. Men jag ska väl ha några utmaningar kvar till senar i livet också...

När du nu tagit dig hit så lägg in ett bokmärke och känn dig välkommen tillbaka när som helst!



Livet är en dans på rosor!
Visst sticks taggarna ibland men för det mesta är det bara obeskrivligt vackert...


RSS 2.0