Åtta fantastiska år



Igår var det exakt åtta år sedan jag blev mamma.
Men Oskar är ju född i mars? Jo, men han är adopterad och den 28 maj 2001 var dagen då han lades i min famn och jag blev mamma till världens sötaste baby. Idag är han en "storkille" som kan nästan allt; cykla, läsa, skriva, räkna, ringa sina kompisar själv, porrsurfa...ja, du läste rätt! En kompis hade häromdagen tipsat Oskar om att googla ordet "tjejer" och du kan ju själv föreställa dig vilka slags sidor som kom upp i den sökningen. Oskar och jag pratade lite om saken då jag upptäckte tilltaget och jag ställde frågan om han sett något han funderade över eller tyckte var konstigt. Mmm, det var en sak...de ÅT på varandra?! Tror jag lyckades hålla mig för skratt när jag lite haltande förklarade vad det rörde sig om. Tur att jag inte har svårt för att prata om sex och att jag har lite vana av att göra det med barn från den sex- och samlevnadsundervisning jag bedrivit under mina år som lärare.

Vi firade åttaårsdagen med att äta glass och titta i fotoalbumet med bilderna från Oskars tid i Sydafrika, vår gemensamma vistelse där och den första dagen hemma samt hans babyalbum. Jag berättade om hur jag och Krister (Oskars pappa) tyckte att det var att få bli hans föräldrar och vad vi gjorde första dagen tillsammans. Bl a berättade jag om hur vi nästan slogs om att få mata och byta blöjor...åtminstone matstunderna var ljuvliga tillfällen då vi satt helt hänförda och beundrade underverket vi blivit föräldrar till. Ett starkt minne är när Krister ligger på sängen i vårt hotellrum, Oskar har somnat för första gången tillsammans med oss och ligger på sin pappas bröst. Då ser jag hur lyckotårar rinner nerför Kristers kinder. När jag berättade detta för Oskar igår blev han så rörd att han också började gråta!

Tack, Oskar, för att att jag får vara din mamma! Jag älskar dig mer än något annat här i världen!

Vecka 21

Nu när vi rullat in i vecka 22 gör jag en liten tillbakablick på veckan som gått.

Redan lördagen vecka 20 vaknade jag med ont i halsen, värk i kroppen och feber. Halsontet gick över i bihålevärk och kopiös snorproduktion. Ni vet, så att man gör av med ett paket pappersnäsdukar på en timme. Urk, fy och blä! Kurerade mig echinacea, fyra sorters homeopatmediciner, c-vitamin i form av citroner och kiwis, vatten och vila, sömn och åter vila.
Kände mig fortfarande hängig men något piggare på  tisdagkväll. Bestämde mig dock för att vara sjukskriven en dag till och tur var väl det för på onsdagen kapsejsade magen och jag tillbringade dagen med att studera toalettens fyra väggar samt dricka Proviva. Innan dagen var slut hade jag dock lyckats behålla lite mosad banan och några deciliter blåbär.

På torsdagen var jag tillbaka till livet igen! Det bästa med att vara sjuk är att man känner sig så otroligt pigg och energifylld när man äntligen blivit frisk igen. Kände mig faktiskt så pass pigg på torsdagkväll att jag kunde följa min plan och dansa ut vintersäsongen på Aveny till Expanders. De rockade och busade på som vanligt på scenen men tyvärr svek publiken och vi var endast ett trettiotal som dansade den kvällen. Som tur var hade jag min privata danskavaljer med så jag fick massor av härliga danser trots allt!

På fredagkväll blev det sommardanspremiär på Älvstagården i Jättendal. Här rådde det motsatta förhållandet till Avenykvällen. MASSOR av dansare hade denna kväll krängt på sig danspjuxen med tanken att dansa in sommaren just denna kväll och på denna dansbana. Kul men oerhört trångt! Å varmt! Precis som det ska vara på sommardanser.

Lördagen och söndagen gick i latmaskens tecken...skönt, skönt! Å nu är det bara 24 dagar till semester!

Den som söker den letar...

...skrev en av mina bloggläsare som kommentar på en av mina tidigare bloggar.

Ett uttryck som kan sammanfatta mitt senaste dygn:


Efter att länge varit utan headset till min mobil fick jag äntligen tummen ur i lördags och köpte ett nytt på Clas i Sjön. På onsdag kväll använde jag det när jag surrade bort några timmar i tv-soffan (läs "prata-i-telefon-soffan") varefter jag somnade. Vaknade i soffan ett par timmar senare, masade mig upp till sängen och innan jag somnade om ställde jag telefonen på väckning. Trött som tusan vaknade jag på torsdag morgon, lite stressad inför den kommande dagens danskurs med åk 9. Strax  innan jag skulle gå till jobbet upptäcker jag att headsetet är borta. Tokletade ett par minuter innan jag konstaterade att jag åtminstone visste att det måste finnas någonstans i huset och sedan rusade jag på jobbet utan lurarna.


Väl hemma igen gjorde jag en helgstädning och passade då på att leta det försvunna headsetet. Först på tänkbara ställen:

-bord, hyllor, lådor, skåp

-väskor

-fickor

-under möbler, bakom kuddar


Sedan på mindre tänkbara ställen:

-soppåsarna

-tvättkorgarna

-necessären, resväskan


Till sist på helt otänkbara ställen:

-kylskåpet, frysen

-inne i örngotten på kuddarna i sängen, under bäddmadrassen

-bakom toaletten, under badkaret


Dessutom attackerade jag min son med frågor som:

-Har du sett mitt headset?

-Säkert att du inte sett det?

-Har du lekt med mitt headset?

-Säkert att du inte råkat gömma mitt headset?


-NEJ!!! Blev svaret varje gång. De sista gångerna jag började fråga skrek han NEJ innan jag ens hunnit ställa frågan till punkt.


Gav till slut upp och gick och la mig med en gnagande känsla. Samtidigt skrattade jag lite för mig själv och tänkte att det skulle bli intressant att se var det förlorade föremålet dök upp.


Idag, fredag morgon, skulle jag tömma ryggsäcken jag haft med mig på danskursen under torsdag eftermiddag. I den låg några cd-skivor, en t-shirt och mina träningsbyxor som jag alltså använt dagen före. OVANPÅ alltihopa låg headsetet! Hur i ...all världens dagar... har detta gått till?


Å ja, jag har frågat sonen en gång till om inte han lagt dit det men då blev han riktigt arg på mig...
Sök och du skall finna!


Vad händer...

...i mitt liv just nu?

Har just haft "danskurs" med åk 9 inför avslutningsdansen den 3 juni. Otroligt roligt att se all dansglädje hos eleverna! Efteråt delade jag ut Ärstaparkens dansprogram för den kommande sommaren och de gick åt som smör i solsken och jag hörde flera kommentarer som "Åh, ska Scotts spela där! Då måste vi gå dit!" Förhoppningsvis har de så roligt att de kommer dit fler gånger under sommaren.

Hemma har jag börjat städa upp i trädgården. Ikväll blir det premiärtur med gräsklipparen och i helgen tänkte jag försöka hinna olja in trädäcket och ta fram utemöblerna...om det blir fint väder! Det retar mig lite att våren även detta år gått så fort att jag inte hunnit med att så några frön och på så sätt försett mig med sommarplant. Det får helt enkelt bli en tur till Bodéns trädgård när de har utförsäljning...som vanligt.

I morgon kväll blir det dans till Shake på Casinot i Sundsvall. Skulle gärna åkt på säsongspremiären på Hanssons loge på lördagkväll men eftersom det är Oskarvecka så får jag vänta med sommardanspremiären till nästa helg. Då kommer jag att dansa ut vintern på Aveny (Expanders) på torsdagen och dansa in sommaren i Jättendal (Blender) på fredagen!

Annars så går jag väl mest omkring och är äckligt glad och lycklig!


Inget resultat än...

Än har jag inte noterat någon skillnad på allergisymtomen.
Dricker 2 dl björksav morgon och kväll.
Den ska ju vara nyttig ur andra synpunkter också så jag dricker väl upp de 5L som jag köpt i alla fall.
Å än har jag inte gett upp hoppet om att den ska förbättra min allergi!

Nu är det snart helg och den tänker jag tillbringa i Sundsvall. Ser fram emot två sköna lata dagar med långa promenader, lite dans, kanske lite god mat och förstås: trevligt sällskap!


"Kli-i-gommen-säsongen" är här!

Idag lyser åter solen över Bollstabruk efter två dagars mulet och grått väder. Underbart med sol och värme! Men för en pollenallergiker är de regniga dagarna ett ganska skönt inslag. De dagarna virvlar inte de illvilliga pollenkornen omkring lika ilsket som de gör under go-väders-dagarna och mina stackars ögon och min näsa får vila lite. Brukar börja inta min allergimedicin en månad innan det värsta bryter ut och har så gjort även i år. Tyvärr har medicinen en del tråkiga biverkningar: jag blir jättetrött och jag blir torr som Saharaöknen i munnen.

Häromdagen berättade en kollega att hennes allergiske bror börjat dricka björksav och att det förbättrat hans pollenallergi drastiskt. Sökte info om detta på nätet och hittade denna sida:

http://www.cybis.se/craft/birch/indexs.php

Värt att prova! Har tagit kontakt med Hola Frukt och Grönt som tydligen ska sälja björksav i detta syfte. Ska bli spännande att se hur det fungerar!



Vackert men ack så besvärligt!

RSS 2.0