Sommarlov och måsten!

Har nu städat undan på mitt skrivbord i arbetsrummet så att man för första gången på tio månader ser skrivbordsunderlägget! Fortfarande finns massor att göra men nu är motivationen helt slut och jag tänker gå på SEMESTER!

Sommarlovet börjar jag med att fira midsommar med min Hjärter Kung. Det blir dans i Haverö till Shake! Förhoppningsvis får jag njuta av folkdans i knätofsar och fiol- och dragspelsmusik innan dansen...traditioner som jag tycker hör midsommar till. Annars är jag inte så traditionsbunden. Visst är det kul att ordna fester, umgås med familj eller vänner, laga god mat och göra det fint runt omkring sig. Samtidigt är det lätt att det känns som en massa "måsten" och då blir det bara betungande. Nä, jag gillar att låta dagen vara en tom palett som jag fyller med de färger och motiv som dyker upp i mitt sinne allt eftersom. Enkelheten tilltalar mig. Det kan vara så mycket lättare att njuta av att duka upp och äta en burk inlagd sill, ett gott bröd, en god ost och kokta "nypärer" åt sig själv än att ha slitit timtals i köket för att sedan oroa sig vid måltiden över om maten ska räcka till alla gäster och sitta och fundera om man hinner ta en omgång till eller om man måste ställa sig och förbereda efterrätten.

Det där med "måsten" är intressant...har diskuterat det mycket på sista tiden.
Vad måste vi göra egentligen?
Äta, sova och dö.
Allt annat handlar ju faktiskt om val. Tänk om vi lärde oss att säga att "jag vill" istället för " jag måste". Istället för att säga:
"Åh, nu MÅSTE jag bara städa för det ser hemskt ut här!"
skulle vi kunna säga:
"Åh, nu VILL jag städa här för jag VILL ha fint omkring mig."

Många invänder nog nu. "Jobba måste man ju!"
Nä, egentligen inte. Men VILL jag ha råd med den levnadsstandard jag har nu så VILL jag ha ett arbete som ger mig lön och möjlighet att göra/köpa saker som jag VILL ha.
Du kan säkert komma på fler saker som man "måste" men jag tycker du ska testa att säga att du VILL göra dessa saker istället. För jag tror att våra liv skulle sluta vara en "kamp" om vi kände att vi hela tiden gör det vi VILL göra.

"Jag VILL gå till tandläkaren för jag VILL ha ett vackert leende som gör andra glada!"
"Jag VILL betala skatten för att känna att jag bidrar till Sveriges välfärd."
"Jag VILL städa upp allt på min arbetsplats innan jag går på semester"....Nä, det vill jag inte...så det struntar jag i!
Nu tar jag sommarlov!



Glad midsommar!

Plus och minus

På minuskontot just nu:

Stressig vecka med en lååååång lista av saker jag INTE hunnit med. Blääää!

Fröken Röd på besök med medföljande huvudvärk. Dubbelbläää!

Kallt och blåsigt.

Ingen dans i närheten denna vecka.

Ingen aning om hur jag ska rösta på söndag.


På pluskontot just nu:

Niornas bal i onsdags var underbart rolig! Undomarna var söta som karameller och de hade så roligt. Å jag blev uppbjuden av tre av mina elever! Duktiga dansare som jag hoppas få se ute på dansbanorna i framtiden.

Bara en vecka kvar till skolavslutning!

Kortfredag och en lång skön helg i bästa sällskap att se fram emot.

RSS 2.0