Snigeldans och vårgalen!

Värmde upp på torsdagen med salsakursen och efter en shoppingdag på Birsta styrde jag helt otippat stegen till Casinot där Mats Bermans spelade. MATS BERGMANS??? Mer moget än så kan det inte bli. Men vad tusan! Trettio kronor i inträde och jag var ändå i stan...

Förväntningar var alltså lågt ställda och vad gäller musiken var det långt ifrån mitt tycke å smak...men det gick att dansa till.



 Förvånansvärt nog var det faktiskt ett tiotal duktiga dansare där så under hela kvällen dansade jag bara en dans som inte var bra. Några av killarna jag inte dansat med tidigare kom direkt upp på min topplista och jag hoppas få dansa mycket med dem i fortsättningen. För att ge er en bild av hur musiken var kan jag ge er detta exempel:

 Blev uppbjuden av en äldre man som är otroligt duktig på att dansa och vi dansade en härlig långsam foxtrot. Efter den frågade mannen om vi även skulle ta en bugg. På styrdans, kan jag förtydliga för er som inte vet, är en dans två låtar och banden brukar köra varannan dans i långsammare takt och varannan snabbare för att man ska kunna dansa både foxtrot och bugg. Så där står jag och den här mannen redo för att bugga loss till en rivig låt när sångaren annonserar:

"Å nu tar vi å drar ner på tempot och kör en foxtrot!"

Jag och min kavaljer började garva, vi hade alltså dansat fox till den "snabba" låten!

 Kanske var det dock lika bra att det var ett långsamt tempo på låtarna (snigeldans) för många av de äldre karlarna var rejält rund under fötterna och hade problem med både dansriktning och balans vilket ledde till många knuffar under första delen av kvällen men på slutet tunnades det ut på dansgolvet och jag fick en underbar sista dans! *myyys*

Måste också ge Mats Bergmans en eloge för saxofon- och dragspelsinslagen. Det önskar jag att fler moderna dansband plockade in i deras repertoar!


Fortsatte sedan danshelgen med Vårgalan i Härnösand. Martinez, Sannex och favoriterna Zlips spelade sex timmars nonstopdans till min och 1100 andra dansares glädje. Det blev en otroligt rolig kväll och jag uppnådde multipla dansorgasmer gång på gång!


Så nu sitter jag hög på endorfinkickarna och ler för mig själv och undrar: "Tro om det är dans någonstans ikväll?" (Vårgalen?)


Kommentarer
Postat av: tomas (tom efter pappas plånbok, och as efter mor)

Jag har fortfarande inte klart för mig vad en dansorgasm är för nåt....:)

2009-03-09 @ 11:59:59
Postat av: Rebecca

ha en bra dag

2009-03-09 @ 12:15:13
URL: http://resolute.blogg.se/
Postat av: Rebecca

tack så mcyket!

2009-03-09 @ 16:56:55
URL: http://resolute.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0